Profiel

Mijn naam is Peter Thissen. Geboren in 1954 in Grathem. In een tijd die zo verschillend is van de huidige. Zonder telefoons en multi-media, zonder ‘social media’. Een tijd waarin ik als kind nog vrij kon rondstruinen zonder beperkt te worden door de gevaren die daarmee zouden zijn verbonden. Ik heb de vrije ruimte gevoeld van het ‘zijn’.

Ik heb de wereld daarna zien veranderen.

Ik zie nu de wereld van het ‘moeten’. De wereld van de vergelijking waar de menselijke maat verdwenen is. Het voelt als mijn missie om de verbinding weer te leggen en de mens weer centraal te stellen.

Ik heb jarenlang gewerkt in het onderwijs, op de werkvloer en in het management. Daarnaast ben ik altijd bezig geweest met het voeren van een spirituele en kunstzinnige zoektocht. Dit heeft geleid tot opleidingstrajecten bij De Voorde, het Centrum voor Zijnsoriëntatie en de opleiding tot gecertificeerd mindfulnessdocent bij See True. Tevens heb ik een master behaald in de Kunstgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht.

In mijn huidige werk in het SiSucentrum in Barendrecht wil ik deze kwaliteiten met elkaar verbinden. Als onderwijsmens weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om de lerende mens centraal te stellen. In een veilige, prikkelende omgeving wil ik je je ongekende mogelijkheden laten ontdekken. Als gecertificeerd mindfulnessdocent kan ik je de vaardigheden aanbieden waarmee jij die ongekende mogelijkheden weer kunt ontdekken. En als museumdecent wil ik de wereld van de kunst voor je openen zodat je daarin jezelf kunt zien weerspiegelen.

Ik wil je graag ontmoeten en samen met je jouw ongekende mogelijkheden ontdekken.

Peter Thissen