top of page

Over mij

JdH-20200916 Art Rocks Masterclass 097_F
JdH-20200916 Art Rocks Masterclass 023_F

Mijn naam is Peter Thissen, geboren in 1954 in Grathem. In een tijd die zo verschillend is van de huidige. Zonder telefoons en multi-media of ‘social media’. Een tijd waarin ik als kind nog vrij kon rondstruinen zonder beperkt te worden door de gevaren die daarmee zouden zijn verbonden. Ik heb de vrije ruimte gevoeld van het ‘zijn’.

Ik heb de wereld daarna zien veranderen.

Ik zie nu de wereld van het ‘moeten’. De wereld van de vergelijking waar de menselijke maat verdwenen is. Ik zie het als mijn missie om de verbinding weer te leggen en de mens opnieuw centraal te stellen.

Ik heb jarenlang gewerkt in het onderwijs, op de werkvloer en in het management. Daarnaast ben ik altijd bezig geweest met het voeren van een spirituele en kunstzinnige zoektocht. Dit heeft geleid tot diverse opleidingstrajecten.  Tevens heb ik een master Kunstgeschiedenis behaald aan de universiteit van Utrecht.

In mijn huidige werk in het SiSucentrum in Barendrecht wil ik deze kwaliteiten met elkaar verbinden. Als onderwijsmens weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om de lerende mens centraal te stellen. In een veilige, prikkelende omgeving wil ik je je ongekende mogelijkheden laten ontdekken. Als gecertificeerd mindfulnessdocent kan ik je de vaardigheden aanbieden waarmee jij die ongekende mogelijkheden weer kunt ontdekken. En als museumdocent wil ik de wereld van de kunst voor je openen zodat je daarin jezelf kunt zien weerspiegelen.

Ik wil je graag ontmoeten en samen met je jouw ongekende mogelijkheden ontdekken.

Peter Thissen

Kunsthistoricus

Reviews van deelnemers...

"Nog even een berichtje van mij n.a.v. de cursus. Nooit wilde ik er iets van weten, van moderne kunst, dat was niets voor mij. Ik meed nadrukkelijk alle musea met moderne kunst. Maar nu staan alle sluizen open! Het is éen grote ontdekkingsreis voor mij. Dankzij jouw inspirerende lessen (online was het net zo goed, alleen minder gezellig…) met veeeeel informatie (dus het moet allemaal nog beklijven), geniet ik nu van al het moois en interessants in de Nederlandse musea, ik reis wat af….."

"Heel erg bedankt. In het najaar zie je mij weer bij een cursus, ik verheug mij erop. Hopelijk kun je de museumbezoeken ook gauw weer gaan starten"

"Zeer boeiende verteller, fijne stem, zeer inspirerend"

"De docent (Peter Thissen) was fantastisch. Zijn kennis, verhalen en manier van vertellen waren een genot om naar te luisteren"

"Wat een bevlogen docent met enorme kennis ,die hij ook nog eens op uiterst boeiende wijze overbracht ,rekening houdend met wensen van cursisten"

"Bijzonder bevlogen docent, wat een inspirerend kunstkenner, een genot om naar te luisteren"

"Gedreven en enthousiaste verteller, de twee uur waren telkens zo voorbij. Goede adviezen over eventueel aanvullend te lezen boeken"

"Dhr. Thissen is een zeer deskundig, communicatief, professioneel docent en daarbij een aardige toegankelijke man"

"Peter, je hebt ZEER voldaan aan mijn verwachting en hoop: veel kunst(vormen) kun je niet vatten, begrijpen, waarderen, 'zien', zonder achtergronden. En het is (bijna) ondoenlijk om die allemaal zelf te vergaren. Tenzij je, zoals jij, 50 jaar rondkijkt en er een studie van maakt. Dus zeer bedankt voor de inspirerende en beeldende manier waarop je jouw 50 jaar kijken en studeren hebt weten over te brengen: diepe buiging ... ! Het heeft me verrijkt!!"

"Wat ik prettig vind me te realiseren is dat de ervaring van een bepaald inzicht bij een kunstwerk een zelfde werking heeft als het ervaren van een bepaalde esthetische schoonheid. Een zelfde ervaring spreekt me ook aan in de dichtkunst en ik kan nu mooi de link tussen beiden leggen. Dank je daarvoor"

"Een belangrijke opbrengst van de hele cursus vond ik ook, nog meer dan voorheen, het belang van het bezien van kunstuitingen in de tijd waarin het ontstaat. Ook daarom ben ik de laatste kunst, als 'kind' van de laatste decennia', beter gaan zien, meer gaan waarderen. Daar ben ik je heel dankbaar voor.

bottom of page